Catalogue_cover

Самостоятелна изложба на Николай Тотев „Стихове без абсент“

На 13 юни 2019 г. от 18.30 ч. откриваме самостоятелната изложба на Николай Тотев „Стихове без абсент“ и изключително много се вълнуваме! Николай е приятел на „ЕНАКОР“ и с радост приехме идеята да сме домакини на поредната му експозиция.

В изложбата са включени 29 произведения на художника, които са създадени специално за галерията. Интересите му към старите майстори и специфичната обстановка в „ЕНАКОР“ са вдъхновението на Николай Тотев да тръгне „…на пътешествие през вековете, за де срещне великите творци, създали творби – еталони на вечността“ Николай Тотев. 
Във всяка една от картините му са загатнати препратки към класически произведения, които вълнуват художника. Tворби, които са оказали влияние върху развитието на Николай и като творец, и като личност.

Тотев е изключително отдаден на своята страст, най-любимо занимание и начин за себеизразяване, а именно изкуството. Рисуването за него е начин за разбиране на реалността и за заявяване на лична позиция.

80-70akril-ot4ujdenie

Отчуждение, 80/70 см., акрил, платно

Идеята на изложбата, да обърнем поглед към миналото като го обвържем с настоящето, е интересна и интригуваща. Художникът се докосва до „…вечните теми, вълнуващи човека, с чувство за хумор и скромен талант“ Николай Тотев. Николай окуражава да прозрем отвъд привидното, да дадем път на човешкото, да опознаем миналото, да надграждаме настоящето и да гледаме към бъдещето.

 Вавилон I, 55х55 см.

Вавилон I, 55/55, акрил, платно

Ще Ви очакваме на откриването на самостоятелната изложба на Николай Тотев „Стихове без абсент“ на 13 юни четвъртък от 18.30 часа.

Александра Мицева